September er her …

Og ikke nok med at vi skriver september, vi kan vel også slå fast at høsten er her. For meg er høsten den absolutte favorittårstiden: Klar luft, varme dager med sol, blå himmel, stadig lengre skygger og kjølige netter – det liker jeg! Nåja, det kan vel bli noen regntunge dager innimellom, men det endrer på ingen måte min oppfatning av høsten!

Etter en tung oppstart etter ferien har også arbeidslysten og -gleden vendt tilbake. Det er naturligvis tullete  mye å gjøre, og vi har fortsatt mange uløste saker etter sommerens «hendelser» som venter på en løsning, men det virker som jeg og mine kolleger er kommet i flytsonen og da vet vi av erfaringer at det skal mye til for å stoppe oss. En ny kollega er kommet på plass, og til uka kommer en annen tilbake etter permisjon så det er mye bra som skjer. Kursvirksomheten er også i gang igjen, og det er både givende og slitsomt. Denne uka fikk jeg til og med tid til et besøk på HIOA hvor jeg reflekterte og delte noen erfaringer fra mer-åpent som vi på Campus Gjøvik har holdt på med i 2,5 år. For første gang i mitt liv ble jeg «streamet» og opptaket kan du se og høre her:

På den lille turen utaskjærs fikk jeg foruten denne innledningen og hyggelige samtaler med kolleger, tid til en liten omvisning i P48. Og ut av det blir forhåpentligvis to konkrete endringer på «hjemmebane» om litt – det er mao. alltid noe å lære bare man tar seg tid til å besøke kolleger! Den generøsiteten man opplever blant bibliotekar-kolleger er i grunnen bare helt fantastisk! Stor takk til Mona, Bettina, Anne Berit, Lars og alle andre gode mennesker!

Det er naturligvis et og annet som ikke påkaller like store emosjoner av det positive slaget, men det skal jeg la ligge – inntil videre. Jeg vil nøye meg med å bemerke at jeg merkelig nok fortsatt blir overrasket og skuffet over hvor selvtilfredse, arrogante og lite ydmyke selv de mest rasjonelle blant oss kan framstå, men å bruke tid og energi på å slåss med vindmøller er ikke aktuelt for min del – til det er døgnet for kort og dagene for travle!

Denne uka fikk jeg forresten Håkan Hellströms siste CD «Du gamla, du fria» tilsendt. Etter to-tre gjennomlyttinger synes jeg den er «skitbra»! Og ja – jeg holder fortsatt på med dette håpløst gammeldagse og kjøper musikken på et fysisk medium. Det håndgripelige gir meg fortsatt en større opplevelse enn en «strøm» rett i øret, og så lenge det er slik, og CD’er og avspillingsenheter å få kjøpt, blir det nok til at jeg kjøper mye musikk på denne måten!

Og helt til slutt – hørte du på radioen og programmet «Urix på lørdag» (3. sept. 2016)? Hvis ikke vil jeg anbefale deg å høre på innslaget om DDR-dansen «Lipsi» – det er jo nesten utrolig at man kunne finne på å lage et statsautorisert dansekonsept for å konkurrere med rocken! Men det gjorde de, og det kan du høre mer om på Urix!